Problemer med RS232 kommunikation

Mine sider

Problemer med RS232 kommunikation

May 15, 2018 Programmering 0

I dag har jeg spildt en næsten en hel dag, fordi jeg havde et problem med vores RS232 kommunikation. Koden virkede fint når jeg bare sad, og lavede en simpelt kommunikation med min TeraTerm, men når jeg lavede mine test scripts via et Ruby script blev nogle af karakterne til 0, og mit script-test fejlede. Billedresultat for usb to serial

Da vores system består af vores egen hardware, og vores egen kode, var min tanke selvfølgelig, at det var et problem med vores kode eller hardware.

Efter har brugt lang tid på at prøve på at finde fejlen viste det sig, at problemet kom fra den USB til Serial adaptor som jeg brugte. Jeg havde prøvet, at skifte den ud med en anden adaptor fra en anden leverandør, men det havde ikke ændret noget. Desværre viste det sig, at de begge benytter den samme chip, en CH340 som viste sig at være noget skrammel, som lige mister et par bytes en gang imellem.

 

Om det er deres driver eller hardware fandt jeg ikke ud af, da jeg smid dem ud, og benyttede en anden adaptor med en anden chip.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *