Udlejning af ejendom

Mine sider


Skat og selvangivelse ved udlejning af helårs bolig.

April 2015.

På denne side finder du en god beskrivelse af skat og selvangivelse

Jeg har lavet et regneark der beregner skat, og laver et regnskab. Det viser også hvilke beløb, der skal indtastet i der forskellige rubrikker på selvangivelsen.

Jeg er meget interesseret, hvis der findes fejl i regnearket, da jeg ikke er revisor, så lad mig vide hvis der er fejl.

Regneark: Skatteberegner

Husk : Skatteinberetning af antal dage udlejet for at spare ejendomsskat. Rubrik 201

Her er beskrevet hvilke felter der skal udfyldes : https://skat.dk/skat.aspx?oid=2234784

 


Sommerhus udlejning

Her er lidt af vores erfaringer med sommerhus udlejning. I vores tilfælde et stort pool-hus.

Først og fremmest – Fra tid til anden kan man i medierne læse, at man kan få betalt sit sommerhus, og endda tjene gode penge på det. Vores erfaring er, at det ikke kan lade sig gøre at tjene penge på sommerhus udlejning, hvis du har bare en lille forventning til forrentningen af din kapital. Der er simpelthen for mange vedligeholdelse udgifter.

Optimering af økonomien

1. Vinter udlejning

Det koster rigtigt mange penge, at opvarme en pool i de kolde måneder i Danmark. Når man vinterudlejer sit sommerhus, er der lange perioder hvor huset står tomt, men poolen er stadig nødt til at være opvarmet for at kunne være klar til næste gang der kommer lejere. Vores erfaring er, at i bedste fald går udgifterne til opvarmning kun lige op med den ekstra lejeindtægt. Derfor lukker vi huset for udlejning (og slukker for poolen) mellem slutningen af oktober indtil påske. Dette sparer os penge, og så slipper vi for besværet med lejere, og huset står altid frit for vi selv kan benytte det.

Selv med sommerhuse uden pool, er det tvivlsomt at det kan betale sig at udleje om vinteren, hvis man benytter 40% beskatnings-reglen, da man jo stadig skal betale ca. 25% af lejererens el-forbrug i skat. Dette bliver alligevel til en del, når huset er el-opvarmet.

2. Tilbud om lavere leje

Det er første år (2016), at vi prøver at benytte os af at nedsætte lejen i nogle perioder for at få bedre belægning. Foreløbig har det ikke givet noget, men vi laver en evaluering til vinter.

Evaluering – Nedsættelse af lejen nogle ganske få uger før den ledige lejeperiode, har ikke virket for os. Når man er tæt på lejeperioden, virker det ikke som om et “last-minute” tilbud, får flere lejere til at leje sommerhuset. Vi har haft bedre erfaring med at leje-nedsættelse nogle måneder før lejeperioden.

Anbefalingen må være kun, at benytte leje-nedsættelse, hvis man har en uge som man erfaringsmæssig ved ikke bliver lejet ud, eller har en ledig uge, der er klemt inde imellem to udlejet uger.

P.S. Hvis man som os giver rabat ved udlejning af 2 sammenhængende uger, kan det være en dårlig ide samtidig at tilbyde lejnedsættelse, da den samlende rabat pludselig bliver så stor, at man ikke rigtigt tjener noget, når man tager den samlede rabat + skatten på forbrug  i mente.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *