Dave Ramsey 7 Baby steps i en dansk kontekst

Mine sider

Dave Ramsey 7 Baby steps i en dansk kontekst

April 5, 2018 Økonomi 0

Hvis man interesserer sig for privatøkonomi, og bruger bare lidt tid på Youtube, er man sikkert faldet over Dave Ramsey. Dave Ramsey er mest kendt for sine baby steps.

Generelt synes jeg disse “baby steps” er ganske fornuftige, men man bør nok se på dem i en dansk kontekst, da Dave Ramsey er meget amerikansk, og religiøs, så bare man lige ser bort for det religiøse vås han fyrer af, er hans Youtube videoer ganske udmærkede. Dog bliver det hurtigt til at være gentagelser, når man har se en 10-12 stykkker :).

 

Her er mine kommentarer til hans 7 baby steps.

  • Baby Step 1: $1,000 cash in a beginner emergency fund

Baby step 1 giver rigtigt god mening, også i en dansk kontekst, da det er vigtigt, at have penge til, at komme igennem hvis man pludselig har brug for et mindre penge beløb, ellers har man en tendens til at optage dyre kviklån

  • Baby Step 2: Use the debt snowball to pay off all your debt but the house

Baby Step 2 giver også god mening. Dave mener, at man skal afbetale de mindste lån først, fordi det giver en følelse af fremdrift. Dette giver måske mening for mange mennesker, men ikke for mig personligt. Jeg mener, man skal afbetale de lån med den højeste rente først.

 

  • Baby Step 3: A fully funded emergency fund of 3 to 6 months of expenses

Jeg går også ind for Baby Step 3. Det giver en god frihedsfølelse, at vide at man kan klare sig et halv år uden arbejde. Det er en dejlig følelse, og giver dig bedre forhandlingsmuligheder overfor din arbejdsgiver.

  • Baby Step 4: Invest 15% of your household income into retirement

I en dansk kontekst giver baby step måske ikke så meget mening, da de fleste jo er tvunget til, at indbetale en stor del af sin løn til pension allerede, og vi i danmark nok også har et bedre offentlig pensions system end de har i USA

  • Baby Step 5: Start saving for college

Baby Step 5 giver overhovedet ikke mening i danmark, da vi jo har system med gratis uddannelse og SU.

  • Baby Step 6: Pay off your home early

Hmm, ikke helt sikker på, at jeg er 100% enig med baby step 6, men man bør i hvert fald altid hurtigst muligt få afbetalt alle lån undtagen real-kredit lånene. Real-kredit lånene er typiskt forholdsvis billige, og jeg synes, at afdrag på 30 år er helt fint.

  • Baby Step 7: Build wealth and give generously

Hmm, i danmark betaler vi vist allerede en stor del af vores løn til samfundet, men der har de i USA jo en anden kultur.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *