Boganmeldelse – Clean code af Robert C. Martin (aka Uncle Bob)

Mine sider

Boganmeldelse – Clean code af Robert C. Martin (aka Uncle Bob)

September 4, 2017 Boganmeldelse 0

“Clean Code” fra Uncle Bob har længe været på min “to-read” liste, og nu har jeg endelig fået tid til, får den læst. Jeg har været en stor fan af Uncle Bob i lang tid, og har set adskillige af hans foredrag, så ikke uventet fandt jeg “Clean Code” vældig god og anbefalelsesværdig.

 

En ting jeg god kan lide ved denne bog, er de mange kode eksempler. Desværre er det valgte programmeringssprog Java, og da jeg aldrig har skrevet så meget som en linje Java (har dog lavet noget Java-scripting), er det ikke sprog, der falder mig lige så naturlig som f.eks. C.

 

Jeg vil ikke gennemgå alle kapitlerne eller alle Roborts pointenter, men jeg vil klar fremhæve følgende kapitler.

Kapitel 2 : Meaningful names – Sørg for at funktion, klasser og variabler har sigende navne.

Kapitel 3: Functions – Lav dine funktioner små.

Kapitel 4: Comments – Kommentarer skal undgås.

Kapital 9: Unit Test – Brug TDD som udviklingsmetode.

Kapital 17: Smells and Heuristics – Opsamling af hele bogen på 40 sider.

 

Som det nok har fremgået synes jeg denne bog er en must-read bog for alle softwareudviklere, og jeg er sikker på, at min kode bliver meget bedre efter at havde læst “Clean Code”.

 

Dette er nok den bedste bog om generel programmering, jeg til dato har læst.

 

/Flemming Jahn

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *